FS Lasik

FS-Lasik är en relativt ny och mycket säker ögonlasermetod som används för att korrigera synfel. I grund och botten är FS-LASIK en förfinad variant av LASIK som tidigare var den mest använda ögonlasermetoden. Idag är FS-LASIK den vanligaste metoden eftersom den ger mycket goda resultat och gör att ögonen återhämtar sig mycket snabbt efter ögonlaseroperationen.

Så går det till

Det går mycket snabbt att utföra en ögonlaseroperation med FS-LASIK. Själva laserbehandlingen tar bara 30 – 120 sek per öga och hela operationstillfället varar i högst 20 minuter. Innan själva ögonlaseroperationen bedövas ögonen med ögondroppar som gör att operationen kan utföras helt smärtfritt. När det är gjort fokuserar läkaren en laserstråle på hornhinnan som skapar ett litet lock i hornhinnan som tillfälligt lyfts bort. Laserstrålen slipar sedan hornhinnans mellanskikt så att ljuset bryts rätt i ögat efter ögonlaseroperationen. Locket på hornhinnan läggs sedan tillbaka och så är det första ögat klart. Samma procedur upprepas sedan på nästa öga.

Efter ögonlaseroperationen får patienten antiinflammatoriska ögondroppar som förebygger infektioner och patienten får sedan göra några återbesök så att läkarna kan se att ögonen läker som de ska.

Fördelar med FS-Lasik

Det finns många fördelar med att göra en ögonlaseroperation med FS-LASIK istället för med LASIK.

Kortare återhämtningstid. Återhämtningstiden efter en FS-LASIK är bara på 4 – 5 timmar medan återhämtningstiden efter en LASIK är på en hel vecka. Efter en ögonlaseroperation med FS-LASIK kan du såldes vara tillbaka på jobbet redan dagen efter operationen.

Kortare läkningsprocess. Den fullständiga läkningsprocessen brukar ta 4 – 6 veckor efter en FS-LASIK medan det tar upp till 3 månader efter en LASIK.

Mindre risk för en ny ögonlaseroperation. Risken för en ny ögonlaseroperation efter en FS-Lasik är extremt liten. Även om risken för en ny ögonlaseroperation efter en LASIK inte heller är så stor så är den i alla fall större.

Den enda fördelen med LASIK i jämförelse med FS-LASIK är att det är en billigare metod, men vi här på ogonlaseroperation.com rekommenderar ändå att du väljer FS-LASIK. Fördelarna med en FS-LASIK är så många att det definitivt är värt pengarna. Tänk på att du bara gör en ögonlaseroperation en gång i livet.

Kommentarer inaktiverade.