LASEK

LASEK är en ögonlaseroperation som används istället för FS-LASIK och LASIK på personer som har mycket tunna och sköra hornhinnor eller som har en mycket dålig syn. Metoden ger lika bra resultat som FS-LASIK och LASIK, men är en något mer komplicerad metod som tar lite längre tid att utföra. Nu ska du få se hur det går till här på ogonlaseroperation.com.

Så går det till

1. Innan själva ögonlaseroperationen bedövas patientens ögon med lokalbedövande ögondroppar så att operationen kan utföras smärtfritt.

2. Hornhinnans yttersta lager mjukas upp med hjälp av en alkohollösning och cellskiktet flyttas sedan åt sidan.

3. Ögonlasern riktas mot den främre delen av ögats hornhinna och korrigerar den.

4. Horhinnans yttre cellskikt förs tillbaka till sin ursprungliga plats som sedan skyddar ögat under läkningsprocessen.

5.   För att cellskiktet inte ska lossna från ögat sätter läkaren in en transparent bandagelins som får sitta kvar i ögat i några dagar.

Återhämtning efter LASEK

Efter ögonlaseroperationen måste patienten vara mycket försiktig med sina ögon eftersom ögonen är mycket känsliga för beröring. Dessutom kan det göra ont i ögonen i några dagar efter ögonlaseroperationen, men detta åtgärdas med bedövningsdroppar och vanliga smärtstillande tabletter. Smärtan brukar försvinna helt inom en vecka.

Efter en vecka brukar också synen vara så pass bra att patienten kan gå tillbaka till jobbet och efter 3 månader brukar synskärpan vara perfekt.

Kommentarer inaktiverade.