Priser

Innan du ska göra en ögonlaseroperation är det naturligvis bra att jämföra priserna först. Priserna förändras hela tiden så därför tänkte vi inte ge dig en detaljerad information om vad varje operation kostar hos respektive ögonklinik utan vill här istället ge dig allmän prisbild av vad det kostar. Men tänk på att du alltid kan lägga upp en avbetalningsplan om du vill genomföra en ögonlaser eller en annan ögonoperation.

Pris ögonlaser

Pris LASIK: 20 000 – 30 000:- för båda ögonen. Lasik är den klassiska ögonlasermetoden som fortfarande finns på många ögonkliniker och är även den billigaste ögonoperationen. Om du inte vill lägga för mycket pengar på din ögonlaser kan LASIK vara ett bra alternativ för dig. Den är lika säker som FS-Lasik.

Pris FS- LASIK: ca 35 000:- för båda ögonen. FS-LASIK är en förfinad variant av LASIK men har flera fördelar. Återhämtningstiden efter en FS-LASIK brukar bara vara på några timmar till skillnad från LASIK då återhämtningstiden brukar vara på flera veckor. Den totala läkningstiden varar i ca 1 – 1 ½ månad med FS-LASIK och minst det dubbla med LASIK. Du kan gå tillbaka till jobbet dagen efter en FS-LASIK medan du måste vänta i minst en vecka om du har genomgått en LASIK-operation. Många är därför villiga att betala ett högre pris för en FS-LASIK-operation istället för att välja LASIK.

Pris för andra ögonoperationer

Pris ICL: ca 50 000:- för båda ögonen. ICL (linsimplantat) används bara på personer som har extremt stora synfel då FS-LASIK och LASIK inte räcker till. Så det här priset behöver de flesta inte betala för en ögonoperation.

Pris RLE: 40 000 – 50 000:- för båda ögonen. RLE (linsbyte) brukar användas på personer som har astigmatism och äldre personer som är både är ålderssynta och närsynta. RLE kan åtgärda de flesta synfel och är därför absolut värt sitt lite högre pris.

Pris för ett öga.  Priset för ett öga kostar ungefär hälften så mycket som för båda ögonen. Det kostar alltså inte mer per öga om du bara opererar ett öga.

Kommentarer inaktiverade.