Vem kan få ögonlaser?

Det spelar ingen roll om du är närsynt, översynt eller astigmatiker, en ögonlaseroperation kan utföras på de flesta människor som har synfel.  Men det finns faktiskt några få undantag då kliniken av säkerhetsskäl inte vill genomföra en ögonlaser och dessa undantag ska vi på ogonlaseroperation.com titta närmare på nu.

Diabetes. Du har säkert hört att man inte kan få en ögonlaseroperation om man har diabetes, men det stämmer inte riktigt. Om din diabetes inte är svår och har varit kontrollerad under några år är det mycket möjligt att du kan få en ögonlaser ändå. Kontakta ögonkliniken så får du veta mer om vad som gäller just för dig.

Instabilt synfel. Om din syn ständigt förändras är det såklart inte lämpligt med en ögonlaseroperation. Du bör ha haft en stabil syn i minst 2 år innan en operation kan bli aktuell.

Gravt synfel. För att få en ögonlaseroperation bör du ha ett synfel som ligger mellan -12 och +6 och inte ha ett brytningsfel som överstiger -6.  Om du har ett gravare synfel än så kan du emellertid opereras med ICL.

Sköra hornhinnor. En ögonlaser kan sällan utföras på personer som har riktigt sköra horhinnor, men de kan behandlas med LASEK istället.

Äldre personer. Äldre ålderssynta personer kan ibland behandlas med ögonlaser, men oftast föredrar ögonklinikerna att göra en RLE-operation istället eftersom metoden även minskar risken för grå starr.

Ögonsjukdomar. Personer som har en näthinnesjukdom eller en ögonsjukdom som till exempel grå eller grön starr har mycket små möjligheter att få en ögonlaseroperation.

Graviditet och amning. Gravida eller ammande kvinnor får inte göra en ögonlaser, men det är ju bara vänta tills efter amningen.

Personer under 18 år. Om du är under 18 år får du vänta med din ögonlaseroperation tills du har fyllt 18.

Kommentarer inaktiverade.